Ikonić: Igrao sam pod injekcijama

Šuter Krke upitan za dres reprezentacije BiH

Ikonić: Igrao sam pod injekcijama

Selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Sabita Hadžića muče problemi koje njegovi izabranici imaju sa povredama.

Tako je vrlo neizvjestan nastup Mirze Teletovića, Elmedina Kikanovića, Ratka Varde i Gorana Ikonića, koji ni sam još uvijek nije siguran da li će biti u stanju odraditi pripreme i pomoći reprezentaciji u pokušaju da napravi dobar rezultat u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Imam problem sa povredom koljena", kaže Ikonić za SportSport.ba.

"Tu povredu vučem već neko vrijeme, a u posljednjih nekoliko utakmica za Krku na kraju prošle sezone sam igrao pod injekcijama. U ovom trenutku nisam siguran da li ću se moći staviti na raspolaganje selektoru Hadžiću. Čekamo dopis iz Krke u kojem će nalaziti medicinski nalazi pa ćemo vidjeti šta i kako", dodao je Ikonić.

"Osim toga, dobio sam sina kojeg još nisam ni vidio kako treba, pa bih volio koji dan provesti i sa porodicom".

Ikonić je nakon neuspješne epizode u Ukrajini, sa Krkom postao prvak Slovenije, te se ponovo pronašao.

"U Krki mi je zaista odlično i nedavno sam dogovorio ostanak i naredne sezone, tako da ću sigurno još godinu nositi njihov dres. Igraćemo NLB ligu i najvjerovatnije još neki evropski kup tako da mi to maksimalno odgovara. Imam jako dobar tretman od ljudi u klubu i sa tim dijelom sam također izrazito zadovoljan", zaključio je Ikonić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti