Ikonić: Iskoristili su naše pogreške

Bosna poražena u Mostaru

Ikonić: Iskoristili su naše pogreške

Odlična košarkaška predstava viđena je večeras u mostarskoj dvorani Bijeli Brijeg. 

U okviru drugog kola, u domaćem derbiju snage su odmjerili domaći HKK Zrinjski i sarajevska Bosna Royal. U tvrdoj i otvorenoj utakmici bolje se snašao domaćin koji je vodio skoro svo vrijeme susreta, ali nijednom se nije uspio odvojiti na sigurnu razliku koja bi jamčila mirnu završnicu. 

Konačnih 76 70 teško je izvojevano. Faul koš Ivana Begića koji je Zrinjski na 5min.do kraja odlijepio na 9 razlike, pokazao se ključnim i Studenti se nisu uspjeli vratiti iz te crne rupe. Marko Ramljak iskoristio je riskantnu taktiku svojih čuvara, koji su ga puštali da neometano šutira trojke. Bivši košarkaš Cedevite Sarajlije je kaznio s 5 trojki, te je sa 19 koševa bio najefikasniji u domaćim redovima. Dobre partije kod Zrinjskog pružili su još i Marko Šutalo sa 16, te Ivan Miličević s 11 poena, dok je Vedran Princ sjajno organizirao napade svoje ekipe i uz 8 poena imao isto toliko asistencija. Marko ljujić iskontrolirao je skok, te nadigrao Maksima Šturanovića.

Kod Bosne, pred kojom je velik posao da svoju igru popravi i vrati na pobjedničke staze, najbolji je bio Draško Knežević, inače, prošle sezone igrač Zrinjskog i najbolji košarkaš domaćeg prvenstva s 11 koševa. Kapetan Ikonić dodao je 10 i to je otprilike jedino vrijedno spomenuti u igri Studenata koji imaju još mnogo rezerve u svojoj igri. 

Goran Ikonić, kapetan Sarajlija za SportSport.ba izjavio je:

"Zaslužena pobjeda domaćina, iskoristili su sve naše pogreške, preiskusna su ekipa da ne bi kaznili naše ovakvo izdanje. Čestitam im još jednom i želim im sreću u daljnjem natjecanju".

Aleksandar Sokolović košarkaš Zrinjskog, istakao je sljedeće:

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Uživao sam igrati večeras pred našom publikom. Ispoštovali smo sve dogovoreno i pokazali smo da smo odlična ekipa čim smo dobili ovako jak tim. Svom bivšem klubu poželio bih sve najbolje, nisu imali sreće na startu, nadam se da će skoro izaći iz ove rezultatske krize", izjavio je Sokolović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi