Ili će Igokea povući potpis ili će je KSBiH suspendovati

Sporna podrška Euroligi

Ili će Igokea povući potpis ili će je KSBiH suspendovati

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine nalazi se u velikim problemima.

Ekipa Igokee podržala je odluku Eurolige da klubovi iz ABA lige igraju ovo takmičenje, što znači protivljenje FIBA-i koja želi osnovati košarkašku Ligu prvaka.

Ukoliko Igokea ne povuče potpis sa ovog sporazuma, Košarkaški savez BiH bit će primoran da je suspenduje, jer u protivnom naša reprezentacija neće moći igrati na Eurobasketu, ukoliko se tamo plasira.

Fiba je do 20. aprila dala rok svim savezima da na njenu adresu dostave dokument u kojem se kristalno jasno vidi da se ograđuju od klubova koji su podržali Euroligu.

Savezima je ostavljena i mogućnost da suspenduju klubove ukoliko ne budu promijenili svoj stav i ako to urade neće biti kažnjeni, odnosno reprezentativne selekcije će im moći učestvovati u takmičenjima koje organizuje FIBA.

Dakle, ili će Igokea poveći svoju odluku ili će je Košarkaški savez BiH morati suspendovati da bi reprezentacija bila u mogućnosti igrati Eurobasket.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi