Ima nade: I kroz ABA ligu se može do Eurolige

Postoji nada

Ima nade: I kroz ABA ligu se može do Eurolige

E. Škorić

Prema posljednjim informacijama, ipak će i za prvaka ABA lige biti mjesta u novom formatu Eurolige.

Jučer je održan maratonski sastanak na kojem je odlučeno da Euroliga od naredne sezone broji 16 klubova i da se igra po ligaškom sistemu - 30 kola.

Jedanaest klubova sa "A" licencom igra svake sezone, to su oni najjači u Evropi, tri mjesta pripadaju šampionima pojedinih nacionalnih prvenstaa, jedno osvajaču Eurokupa i jedno najuspješnijem timu u kvalifikacijama.

Pojavio se strah da će ABA liga propasti, pošto nema mjesta za timove iz regije u najjačoj evropskoj ligi, ali B92 tvrdi da će pobjednik ABA lige ipak igrati s najjačim evropskim timovima.

Navodi se da bi, ukoliko se informacije B92 ispostave tačnim, pobjednik ABA lige uz prvaka Njemačke izborio nastup u Euroligi, te pobjednik Poljske, Francuske ili VTB lige. I o tome će se sigurno voditi rasprava.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Osim toga, viceprvak ABA lige ima priliku da kroz kvalifikacije se domogne Eurolige. Ipak, tek sredinom decembra će se vodstvo Eurolige izjasniti o svim tim detaljima. Ali, ako ništa, ABAligaši mogu da se nadaju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.