"Ime i klub se ne stiču putem medija, već na terenu"

Josip Neletilić za SportSport.ba

"Ime i klub se ne stiču putem medija, već na terenu"

M. Šljivak

Košarkaši Širokog pobjedama nad Mladosti iz Mrkonjić Grada i tuzlanskom Slobodom osvojili su kvalifikacijski turnir za plasman u ABA 2 ligu koji se igra u Laktašima.

Ekipa s Pecare je dobila dva meča u dva dana i tako je osigurala prvo mjesto, te će igrati na završnom turniru od 27. do 29. septembra u Laktašima protiv Sutjeske, Vršca i Primorske za plasman u ABA 2 ligu.

Vođa mlade ekipe Širokog je Josip Naletilić koji svojim iskustvom znatno pomaže mladom timu u ovim utakmicama.

Playmaker Širokog je za SportSport.ba komentarisao nastupe u Laktašima i imao je zanimljivo viđenje kompletne situacije.

"Rekao bih, bez ikakvih namjera za provokacijama, da se klub i status ne dobijaju kroz medije, nego na parketu. Čestitam Mrkonjiću i Slobodi na igrama i borbenosti. Danas mi dobili, sutra će možda oni, ali izjave da bi neko trebao u ABA ligu radi nečega, nekih zasluga, dokazuju se na terenu, ne kroz medije", rekao je Josip Neletilić, te dodaje:

"Ovi mladi momci, ostavili su srce na parketu, skupa sa trenerima i cijelim stožerom i zasluženo smo izborili drugi  turnir. Potajno smo se nadali, vjerovali, ali smo šutjeli i odlučili pokazati to na parketu", dodao je iskusni play Širokobriježana.

Radost na licima košarkaša ovog kluba nakon pobjede nad Slobodom bila je jasno vidljiva.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Sretan sam kad vidim koliko se momci raduju, koliko su klapa, iskreni jedan prema drugome, koliko daju podršku i iskreno se vesele. Sretan sam jer je Široki opet iznjedrio generaciju na kojoj se može graditi. Danas je, osim Georgea Marshalla, na terenu bilo 11 momaka koji su prošli omladinski pogon Širokog. Malo koji klub to ima, zapravo nijedan, a da igra ovako ozbiljnu košarku uz mnoštvo prostora za napredak, jer mislim da nismo uopće pokazali što možemo", rekao je Naletilić za SportSport.ba.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi