Čelik otvara novu sezonu Regionalne lige

Iriškić: Vjerujem da ćemo sezonu otvoriti pobjedom

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika posljednjih nekoliko godina suvereno vladaju ženskom košarkom u BiH, posljednje dvije sezone i četiri trofeja dovoljan su pokazatelj, da se najbolja ženska košarka igra u Zenici.

Ipak za uspjeh u Regionalnoj ligi, potrebna su veća sredstva i kvalitetnije igračice, ali u klubu se nadaju da ove sezone mogu ući u samo završnicu. Jedna od najboljih igračica kluba posljednjih nekoliko godina je i 20-godišnji bek-šuter Aldijana Iriškić.

Ova sjajna igračica najavila je sutrašnju utakmicu na otvaranju Regionalne lige protiv ekipe Trešnjevke.

"Nakon jedne duže pauze, došla je i nova sezona u Regionalnoj ligi. Dobro smo trenirali i spremili se za početak takmičenja i jedva čekamo da počne sutrašnja utakmica. Vjerujem da ćemo u utakmicu ući skoncentrisano, spremne smo da odradimo ovu utakmicu kako treba i u našu korist naravno", nada se Iriškić.

Sutrašnjeg protivnika dobro poznaju.

"Ekipu Trešnjevke dobro poznajemo, otišle su im dvije igračice, ali i mi imamo novi sastav. Mislim da nove igračice koje su došle, mi nastojimo da ih što prije udomaćimo, te da se što prije naviknu na naš sistem igre. Ja se zaista nadam da neće biti problem oko naše igre, te vjerujem da ćemo sezonu otvoriti pobjedom", kazala je Iriškić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.