Iskra boljom igrom u završnici bolja od Čelika

A1 liga za košarkaše, 9.kolo

Iskra boljom igrom u završnici bolja od Čelika

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni pred oko 400 gledatelja dočekali ekipu Iskre iz Bugojna u okviru devetog kola A1 lige za košarkaše. 

Jedna veoma neizvjesna utakmica je na kraju otišla u korist gostiju iz  Bugojnog. 

Zeničani su nakon dvije pobjede u gostima dobre igre željeli potvrditi pobjedom protiv Iskre, a s druge strane gosti su na krilima pobjede nad Gradinom u prošlom kolu imali ambicije nastaviti s dobrim partijama.

U prvoj četvrtini Zeničani su odigrali sjajno i onako kako su odigrali prethodna dva kola, agresivna odbrana, brza tranzicija i laki poeni u napadu karakteristika su prvog perioda koji je završen 23:16 za ekipu Čelika. U drugoj četvrtini gosti su pokazali svoj kvalitet, te su iskoristili svoje iskustvo u odnosu na Čelik. Na kraju druge četvrtine bilo je 45:47 za ekipu Iskre.

Nakon odmora u trećem periodu, domaćini ponovo igraju svoju prepoznatljivu košarku, te ponovo vode većim dijelom trećeg perioda, koji je i završen u korist crno-crveni rezultatom 69:66. U posljednjem periodu do izražaja je došla smirenost i iskustvo gostujućih košarkaša, domaćini su pokušali da preokrenu rezultat, te su na pet sekundi do kraja utakmice došli na minus dva 89:91, ali Kurić s dva slobodna bacanja odnosi pobjedu na stranu gostiju iz Bugojna. Konačni rezultat glasio je 91:96 (23:16, 22:31,24:19 i 22:29) za ekipu Iskre.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u pobjedničkoj ekipi, Spasov je dominirao s 28 poena, Kurić je dodao 23 poena uz šest skokova, te Pandžo s double-double učinkom 15 poena i 15 skokova.

U redovima Čelika ponovo je najbolji bio kapiten Armin Bilić s 28 poena 10 skokova i pet asistencija, pratio ga je Ibrahim Durmo s 22 poena i 17 skokova, te Mešinović s 12 poena.

Bila je ovo treća pobjeda Iskre uz šest poraza, dok su Zeničani sada na omjeru od pet pobjeda i četiri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi