Ivan Božić na probi u OKK Čelik

Zeničani na pragu ispadanja?

Ivan Božić na probi u OKK Čelik

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika sinoć su u zeničkoj Areni visoko poraženi od ekipe Zrinjskog i na taj način zajedno sa sarajevskom Bosnom ostali prikovani za samo dno tabele. Zeničani se nalaze u veoma teškoj situaciji i teško je da će do kraja sezone uspjeti izboriti opstanak u Ligi 12 za košarkaše.

Od početka sezone klub je raskinuo ugovor sa čak petoricom igrača: Eldinom Čamdžićem, Mikom Golubovićem, Tonijem Jurčevićem, Dejanom Mikićem i Nebojšom Anđelićem. Umjesto da se pojačaju igrački, rukovodstvo kluba je taktiziralo, tako da su u malom rosteru kvalitetnih igrača izgubili posljednjih pet susreta u ligi, iako su na klupu doveli novog trenera Miloša Jojića, koji je u tri utakmice u prvenstvu vodeći Čelik zabilježio tri poraza.

Ipak rukovodstvo kluba ne želi se predati do posljednjeg kola, tako da će sutra u Zenicu stići, 27-godišnji centar Ivan Božić koji dolazi iz Srbije, a sa svojom visinom 214 cm, trebao bi poboljšati igru pod košem, gdje Zeničani imaju ogromne probleme. Ovaj igrač nastupao je za nekoliko niželigaških ekipa u Srbiji, te austrijski St. Polten.

OKK Čelik u naredna dva kola gostuje ekipama HEO i Građanskom što će konačno i odlučiti sudbinu Zeničana za ovu sezonu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.