Ivan Opačak do kraja sezone u Sparsima

Opačak u Sparsima

Ivan Opačak do kraja sezone u Sparsima

D. Kurbegović

Košarkaši Sparsa trijumfalno su završili regularni dio Lige 12 za košarkaše sa 20 pobjeda i samo dva poraza.

 Izuzetno mlada ekipa koja je sjajno vođena s klupe od Marka Trbića pokazala je snagu i kvalitet, a visoke ambicije imaju i u Ligi za prvaka, koja uskoro počinje.

Uprkos sjajnom igračkom kadru, rukovodstvo kluba iz Sarajeva odlučilo je pojačati se s još jednim sjajnim igračem iz naše zemlje. Riječ je o 34-godišnjem Ivanu Opačku, koji je u ovoj sezoni nastupao za zenički Čelik, ovaj Zeničanin je odigrao sjajnu sezonu, tako da je prvenstvo završio kao četvrti strijelac lige uz 17.8 poena, te pet skokova po utakmici.

Opačak će u Sparsima ostati do kraja sezone, ako se desi da Čelik naredne sezone bude igrao najviši rang u slučaju reorganizacije lige, onda će ovaj igrač vjerovatno ponovo nastupati za klub iz Zenice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.