Ivanović: BiH je veliki izazov za mene, motiv je sportski

Dogovorio saradnju na dva mjeseca

Ivanović: BiH je veliki izazov za mene, motiv je sportski

E. Škorić

Novi selektor košarkaške reprezentacije BiH, Duško Ivanović, ističe da je veliki izazov voditi Zmajeve...

Ivanović je prije dva dana imenovan za novog selektora bh. reprezentacije. Povjerenje mu je ukazano na sjendici Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH nakon što ga je ranije predložio Stručni savjet KSBiH.

"Za mene jeste izazov da vodim reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Presudio je čisto sportski motiv. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je skup dobrih košarkaša, zdravih momaka za koje vjerujem da sa njima može dobro da se radi i da se ostvari dobar rezultat. To me je i motivisalo da preuzmem reprezentaciju BiH. Mirzu Teletovića znam odavno, dugo je igrao kod mene i odlično smo sarađivali. Đedović je došao u Barcelonu kad sam ja bio trener, a Gordića sam dugo pratio jer sam htio da ga dovedem kod mene u Vitoriju. Imamo mladu reprezentaciju, koja treba da se diže i, nadam se, izbori plasman na Evropsko prvenstvo", kaže Ivanović za crnogorske Vijesti, te dodaje:

"Po meni, u Sloveniji su igrali dosta dobro, osim prve utakmice. Falilo im je i malo sreće protiv Litvanije. Ali to je košarka, danas se u čitavoj Evropi igra dobra košarka, male su razlike u kvalitetu ekipa. Zbog toga se nadam da ćemo radom napraviti dobru timsku igru, koja će dati rezultat. Naravno, prvo čekamo žrijeb za kvalifikacije, nadam se da ćemo imati malo sreće".

Crnogorski trener je otkrio kako je dogovorio s Košarkaškim savezom BiH saradnju na dva mjeseca, juli i avgust, kada se budu igrali mečevi kvalifikacija.

"Za sada je dogovor na dva mjeseca, a ako bude išlo dobro ne vidim razlog da ne produžimo saradnju. Ukoliko, međutim, ne bude išlo dobro, parče papira u tom slučaju ništa ne znači, tako da će sve zavisiti od rezultata".

Nakon 20 godina je u Sarajevu... "Jeste, i to mi je motiv. Novinari iz BiH pitali su me kad sam posljednji put bio u Sarajevu. Nisam bio još od vremena kada sam sa Jugoplastikom gostovao Bosni u Skenderiji. Dakle, više od 20 godina je prošlo od tada".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.