Selektor BiH za SportSport.ba

Ivanović: Iako smo limitirani, cilj nam je da prođemo grupu

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine se na Ilidži priprema za Eurobasket koji se igra u septembru.

Suočen sa brojnim nedaćama, Duško Ivanović pokušava izvući maksimum iz ekipe sa kojom raspolaže, te je nastoji što bolje pripremiti za smotru najboljih evropskih selekcija.

"Veoma sam zadovoljan sa pristupom, igrači su došli spremni. Sretan sam što nas je sreća poslužila, jer u prvom dijelu priprema nismo imali povreda. Period priprema koji slijedi bit će malo teži, i uvijek postoji neki rizik od povreda. Za sada je sve u najboljem redu", istakao je Ivanović, koji je svjestan određenih nedostataka u ekipi:

"Da smo nastupili kompletni, bili bismo reprezentacija bez limita. Ovako smo tim sa određenim limitima, ali ja vjerujem u ove momke. Naš cilj? Cilj je da prođemo grupu".

"Meni je zadovoljstvo da radim sa ovim košarkašima, jer su to zaista dobri momci. Što se tiče mojih planova, za sada sam fokusiran samo na reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a kasnije - vidjet ćemo", zaključio je Ivanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.