Ivanović: Malo priče, a puno rada

Selektor predstavljen na press konferenciji

Ivanović: Malo priče, a puno rada

E. Škorić

Duško Ivanović danas je prisustvovao konferenciji za novinare Košarkaškog saveza BiH. Novi selektor naše reprezentacije govorio je o odluci da sjedne na klupu Zmajeva, ali i ambicijama.

"Meni je zaista veliki sportski rezon da budem trener bh. reprezentacije. Kada sam prvi put razgovarao s generalnim sekretarom, bio sam zadovoljan. Ljudi sa puno ambicija prikazali su mi i dobre i loše stvari. Pratio sam bh. reprezentaciju, čini mi se kao zdrava i dobra ekipa, koja može sa dosta rada da napravi dobar rezultat", kazao je Ivanović, dodavši:

"Nisam se nadao da ću biti trener BiH, a sada sam veoma zadovoljan zbog ugovora. Mi moramo proći na Eurobasket. Malo priče, a puno rada, to je moj moto".

Selektor je istakao da je već pratio igre naših reprezentativaca, te da će i u narednom periodu pomno pratiti nastupe naših igrača.

"Pratio sam Nurkića i Šutala, sutra treba da gledam utakmicu Igokee, pričao sam već s Mirzom i trebam sa svima popričati. Nadam se da možemo napraviti najbolji mogući tim. Reprezentacija je malo različita u odnosu na klub, jer ovdje igrači nemaju ugovora i sve ovisi o njihovoj želji. Igrači su pokazali izuzetnu želju da budu u reprezentaciji. Moramo napraviti da reprezentacija djeluje kao klub", istakao je crnogorski stručnjak.

"Mislim da je bh. reprezentacija dosad napravila veliki uspjeh. Ovo je nova etapa, novi cilj, pokušat ću da napravim što boljI rezultat. Skup najboljih igrača ponekad nije ni najbolji tim", rekao je Ivanović.

"Svi igrači koji mogu da budu dio bh. reprezentacije, mi računamo na njih. Ali i oni moraju pokazati želju. Cilj svakom treneru je da ima što veći izbor igrača", odgovor je Ivanović na pitanje novinara o eventualnom pozivu Ognjenu Kuzmiću.

Uskoro i video razgovor sa novim bh. selektorom na našem portalu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.