Na otvaranju Evropskog prvenstva BiH poražena od Poljske

Ivanović: Mi vjerujemo da možemo proći dalje

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom je otvorila Evropsko prvenstvo. U 1. kolu bolji od našeg nacionalnog tima bili su Poljaci, no već danas je na rasporedu susret 2. kola sa Francuskom.

Nakon prespavane noći selektor našeg nacionalnog tima Duško Ivanović tvrdi da u dva perioda tokom susreta nismo bili agresivni u odbrani.

"Poklonili smo pobjedu Poljacima. U jednom dijelu prvog poluvremena i početkom treće četvrtine kada nismo igrali agresivno odbranu. Na kraju smo imali mogućnost, ali smo zatajili s napadom. Ovi momci su ambiciozni i vjerujem u to da možemo proći, ali treba ići od utakmice u utakmicu", za SportSport.ba je istakao Ivanović.

"Odigrali smo jednu od lošijih utakmica u ovom periodu, ali ovo je zvanična utakmica i onda je tu i pritisak. Tako da nismo imali procenat šuta kod nekih igrača kao što je bio u pripremnom periodu", dodao je bh. selektor.

Iako smo porazom otvorili Evropsko prvenstvo, Ivanović je i dalje veliki optimista.

"Želimo svaku utakmicu igrati najbolje što možemo, ali isto znamo i šta su utakmice koje odlučuju naš plasman. Mi još uvijek vjerujemo da možemo da prođemo dalje", zaključio je Ivanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.