Ivanović objavio spisak, Nurkiću upućen poziv

Uoči početka priprema za Evropsko prvenstvo

Ivanović objavio spisak, Nurkiću upućen poziv

A. Beganović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine učestvovat će na Evropsko prvenstvu, a selektor našeg nacionalnog tima Duško Ivanović objavio je širi spisak na kojem se nalazi 25 košarkaša.

Na Ivanovićevom spisku se nalazi 25 igrača među kojima je i Jusuf Nurkić, koji je nedavno u Sjedinjenim Američkim Državama operisao koljeno.

Naš nacionalni tim pripreme za Evropsko prvenstvo počet će 23. jula, a u grupnoj fazi odmjerit će snage sa Francuskom, Rusijom, Poljskom, Finskom i Izraelom.

Širi spisak: Nemanja Gordić (Cedevita), Muhamed Pašalić (Aris), Alex Renfroe (Alba), Draško Knežević (Igokea), Dženan Musa (Cedevita), Zack Wright (Istanbul), Nihad Đedović (Bayern), Marko Šutalo (Pitesti), Minja Milošević (AEK), Marko Jošilo (Metalac), Dalibor Peršić (Timisoara), Adin Vrabac (Trier), Nedim Buza (Spars), Edin Atić (Spars), Almir Hasandić (Sloboda), Mirza Teletović (Brooklyn), Miroslav Todić (Tofas), Miralem Halilović (Krka), Kenan Karahodžić (Unicaja), Stefan Glogovac (Spars), Elmedin Kikanović (Enisey), Andrija Stipanović (Trabzonspor), Jusuf Nurkić (Denver), Draško Albijanić (Kozuv) i Nermin Hujdurović (Marso).

Na kraju dodajmo i da će na Evropsko prvenstvo putovati 12 košarkaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.