Selektor nakon poraza od Finske

Ivanović: Ovi momci mogu da se izdignu

E. Škorić, foto: T. Hebib

Bh. košarkaška reprezentacija doživjela je težak poraz od Finske u četvrtom kolu Eurobasketa.

Finci su slavili sa 88:59 i idu u drugi krug, a nas čeka popravni protiv Rusije i nada da će se posložiti i neki drugi rezultati.

"Finci su zasluženo pobijedili. Dopustili smo im previše poena, previše ofanzivnih skokova. Moramo zaboraviti ovu utakmicu, ima još opcija i sa pobjedom protiv Rusije sutra imamo šanse, mada ovisimo o drugim rezultatima", kazao je selektor Duško Ivanović nakon utakmice, dodavši:

"Nismo igrali kako treba, ali mislim da ćemo sutra uzeti i čekati rezultate drugih utakmica".

"Mi ne možemo da igramo njihovu košarku. Oni su zaista jedna kompletna ekipa, tu je 8-9 igrača koji imaju kvalitet. Mi zavisimo od rezultata večaras, nadam se da imamo šansu protiv Rusije. Ovi momci mogu da se dignu", istakao je Ivanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.