Selektor nakon pobjede nad Švedskom

Ivanović: Polako i sigurno idemo ka svome cilju

D. Kurbegović, foto: Mahir Sarajlić

Košarkaška reprezentacija BiH u humanitarnoj utakmici večeras u zeničkoj Areni pred više od 4000 gledalaca pobijedila je rezultatom 89:64 selekciju Švedske.

Nakon utakmice selektor Duško Ivanović bio je zadovoljan igrom svojih igrača.

"Pohvalio bih ambijent i organizaciju ove utakmice, sve je zaista bilo na vrhunskom nivou. Ova utakmica pokazala je da idemo polako, ali sigurno ka svome cilju, te igri kojoj težimo. Još neke stvari moramo popraviti, ali mislim da imamo još dovoljno vremena da to sve uigramo, te otklonimo neke nedostatke. Svi su večeras dobili šansu, naravno svi se pokušavaju dokazati, ovi mlađi igrači zaista idu sjajno i biće teško odabrati najboljih 14 košarkaša", ističe Ivanović.

Dotakao se selektor i kvalifikacionih utakmica protiv Velike Britanije i Islanda.

"Velika Britanija je ozbiljna reprezentacija sa puno igrača koji igraju u Evropi, te NBA klubovima. Mi ne smijemo ući u njihov pakleni ritam jer tu su oni svakako jači, moramo igrati svoju igru držati se dogovora iz svlačionice i dati svoj maksimum ako želimo pobijediti jednu sjajnu ekipu. Što se tiče Islanda, oni igraju otvorenu košarku sa puno šutiranja, ne smijemo se opustiti jer će nas kazniti što su pokazali u prošlosti protiv jačih reprezentacija nego što je naša. Nadam se da ćemo ipak kvalifikacija završiti na najbolji mogući način, te se plasirati na Evropsko prvenstvo", kazao je Ivanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.