Ivanović: Vjerujem u svoje igrače i pozitivan rezultat

Trener KK Sutjeska uoči revanša sa Prijedorom

Ivanović: Vjerujem u svoje igrače i pozitivan rezultat

D. Vejo

Košarkaši Sutjeske iz Foče pokušaće sutra da izjednače rezultat u polufinalnoj seriji play-offa Prve muške lige Republike Srspke i tako izbore majstoricu, a gdje gostuju aktuelnom šampionu Prijedoru u istoimenom gradu.

Fočaci su poraženi u prvom susretu pred svojom publikom (51:55), pa će tako priliku za popravni tražiti na gostovanju. 

Tokom cijele sezone, Sutjeska je igrala kvalitetnu košarku što su pokazali i u prvom meču sa ekipom iz grada na Sani, iako su na istom poraženi.

No, mjesta za tugu nema. Naprotiv, među Fočacima vlada velika doza optimizma i vjerovanja kako će sutra pokazati svoje pravo lice.

"Očekuje nas revanš meč sa ekipom Prijedora. Tokom ove nedjelje, vrijedno smo trenirali ali smo i pomno analizirali prvu utakmicu te vidjeli gdje smo griješili. Sada te greške moramo svesti na minimum ukoliko želimo seriju vratiti na početak. Prije svega, moramo odigrati dosta bolje u napadu, te biti agresivniji u skoku. U odbrani je potrebno da odigramo pametno i da zaustavimo njihove ključne igrače. Neće biti lako, ali više nego ikad vjerujem u svoju ekipu i u pozitivan rezultat", kazao je trener KK Sutjeska, Milenko Ivanović.

Meč između Prijedora i Sutjeske igra se sutra od 19 sati.

Drugi polufinalni par su Sokolac i Radnik. Susret je zakazan za 17 sati, a trenutno Bijeljinci vode u seriji.

Podsjetimo, titulu prvaka Republike Srpske brani Prijedor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi