Selektor bh. košarkaša

Ivanović: Zabrinut sam zbog povrede Nihada Đedovića

IVAKošarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u hotelu Crystal na Ilidži u sklopu priprema za kvalifikacije za Eurobasket 2015. godine, a "prozivku" najboljih bh. košarkaša prvi put je obavio novi selektor Duško Ivanović.

I dok su se reprezentativci javljali na dužnost ekipa portala SportSport.ba iskoristila je priliku da kratko porazgovara sa novim kormilarom, velikim trenerskim imenom evropske košarke, koji će naš nacionalni tim predvoditi u narednom periodu.

"Zadovoljan sam samim mjestom. Inače, rekli su mi da se reprezentacija i ranije ovdje okupljala reprezentacija, da su igrači zadovoljni, i to je u ovom momentu najbitnije, da su oni zadovoljni", osvrnuo se na samom početku razgovora Ivanović na komfor i ugođaj koji njegovim izabranicima pruža hotel Crystal na Ilidži, obzirom da je selektor prvi put u dugogodišnjoj bazi bh. košarkaša.

Ambicije u kvalifikacijama za plasman na Eurobasket 2015. godine koji još uvijek traži svog novog domaćina, nakon što je domaćinstvo oduzeto Ukrajini, su poznate. Ipak, Velika Britanija neće biti lagan zalogaj smatra Ivanović.

"Naš cilj je da se kvalifikujemo za sljedeće Evropsko prvenstvo. Počeli smo dovoljno rano kako bi se dovoljno dobro spremili, naročito i fizički, a pogotovo kako bi stvorili pravu timsku igru koja bi trebala biti naše najjače oružje", istakao je selektor Bosne i Hercegovine i trener grčkog velikana Panathinaikosa, te dodao:

"Igramo protiv dvije reprezentacije koje izgledaju lako. Međutim, Velika Britanija je dala svoj spisak igrača i na tom spisku su i Freeland i Deng, tako da je to jedna vrlo, vrlo ozbiljna reprezentacija. Mi smo u jednom velikom, tj. možemo da budemo u velikom problemu i ja sam jako zabrinut zbog povrede Nihada Đedovića. Ako on ne bude igrao, Boga mi će ostali igrači morati dobro da se skupe i odigraju kako bi se kvalifikovali".

Reprezentacija BiH će jednu od svoje dvije domaće utakmice odigrati u Tuzli, a drugu u Sarajevu.

"To je bila zajednička odluka, što je dobro i za reprezentacija, ali i za propagandu košarke", rekao je na kraju razgovora za SportSport.ba Duško Ivanović, selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.