Ivanovićeva BiH zaledila Bjelorusiju na minus 25

Prva zvanična pobjeda

Ivanovićeva BiH zaledila Bjelorusiju na minus 25

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u prvoj utakmici Međunarodnog turnira koji je organizovao KSBiH u sklopu priprema za kvalifikacije za Eurobasket savladala je selekciju Bjelorusije rezultatom 85:60.

Izabranici Duška Ivanovića poveli su već na samom početku utakmice u dvorani Mirza Delibašić, a nakon nešto više od pet minuta igre na semaforu je stajalo 10:9 u korist BiH, da bi već u narednom napadu Bjelorusi stigli do vodstva od 11:10.

U finišu prvog dijela utakmice na teren ne po prvi put ušao kapiten Mirza Teletović, što se odmah osjetilo na igri našeg tima. Košarkaš Brooklyn Netsa pogodio je uz faul, a potom je i u dva navrata bio precizan za tri poena. Između Teletovićeve dvije trice Pašalić je dva puta bio precizan sa linije slobodnih bacanja pa su bh. košarkaši prvu dionicu igre okončali vodstvom 25:11.

Tamo gdje su stali u prvoj Teletović i saigrači nastavili su i u drugoj četvrtini. Krilo Netsa je bilo odlično raspoloženo, te je maksimalno koristio odlične asistencije svojih timskih kolega. Punio je Jablaničanin koš protivnika kako šutevima sa distance, tako i odličnim zakucavanjima, a kada je Mitrović pogodio tri uzastopne trice bilo je jasno da će se Bjelorusi teško izbjeći poraz. Na poluvrijeme je selekcija naše domovine otišla sa prednošću od 25 poena (54:29).

Drugo poluvrijeme nešto bolje su otvorili gosti, a za sedam minuta igre u trećoj dionici viđeno je svega 12 poena. Kada se prednost BiH počela topiti Ivanović je na parket vratio Mirzu Teletovića. Ipak, nije kapiten našeg tima bio taj koji je našem timu vratio ritam. U vremenskom periodu od jedne minute Gordić je odlično položio kroz “šumu ruku”, a potom je Pašalić pogodio tricu. Nakon polaganja Halilovića na semaforu je stajalo 66:42.

Prednost iz prve tri četvrtine bh. košarkaši znali su sačuvati i u posljednjih deset minuta prvog meča u kojem su se predstavili bh. javnosti, po prvi put na klupi sa novim selektorom.

Najučinkovitiji bh. košarkaši na ovome meču bili su Mirza Teletović i Nemanja Mitrovića sa po 21 postignutim poenom.

U redovima Bjelorusije nije bilo igrača koji je uspio ubaciti dvocifreni broj poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.