Iz Igokee se pitaju: Zašto ne bismo osnovali jaku Ligu RS?

Naljutila ih odluka KS BiH

Iz Igokee se pitaju: Zašto ne bismo osnovali jaku Ligu RS?

E. Škorić

Iz Košarkaškog kluba Igoeka osuđuju ultimatum koji im je postavio Košarkaški savez Bosne i Hercegovine, a pored toga se čak pitaju zbog čega ne bi osnovali Ligu Republike Srpske.

FIBA je suspendovala KS BiH jer Igokea ne sarađuje s Evropskom košarkaškom federacijom, pa su čelnici našeg Saveza bili primorni da daju ultimatum timu iz Laktaša da stane na stranu FIBA ili će biti suspendovan.

Iz Igokee najoštrije osuđuju takav potez čelnika Košarkaškog saveza BiH.

"Rukovodstvo KSBIH pokazalo je još jednom da apsolutno ne razmišlja o košarci. Postavilo je novi ultimatum pred svoj najveći i najuspešniji klub, pokušali su nama da prebace lopticu odgovornosti za dalja dešavanja u košarci. To je zaista neodgovorno i pokazuje da članovi UO ne razumiju košarku i suštinu ovog problema", rekao je sportski direktor Igokee Pavle Ćorović.

"Igokea će do 14 časova iznijeti defintivan stav, međutim, sudbina Igokee će definitivno biti bolja od sudbine košarke u BIH, jer Igokea će sigurno imati priliku da igra na Jadranu, da igra Evropu u bilo kom obliku, da se razvija dalje i da razvija sistem koji je napravila. Ljudima iz KSBIH treba postaviti pitanje - ukoliko Igokea dobije ugovor sa Jadranskom ligom, čemu onda prvenstvo BIH", istakao je Ćorović.

On je još dodao da bi se mogla formirati jaka Liga RS u kojoj bi igrali Igokea, Leotar, Mladost...

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Hoće li klubovi iz Republike Srpske ostati u ligi BIH ukoliko Savez izbaci Igokeu? Zašto ne bi osnovali jednu jaku Ligu RS, u kojoj će igrati Igokea, Leotar, Mladost, koji igraju završnicu prvenstva BIH? Da li bi onda ta liga imala predstavnika u ABA ligi je sada rano za odgovor, ovo su samo neke opcije koje su moguće kao posledica izbacivanja Igokee", rekao je Ćorović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi