Mirza Teletović je imao svog posebnog gosta

"Iz jedne male BiH je moguće napraviti nešto veliko"

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mirza Teletović, je u petak upriličio press konferenciju na kojoj je odgovarao na mnoga novinarska pitanja.

Najbolji bh. košarkaš će ove godine biti ambasador Sportskih igara mladih, čiji je medijski pokrovitelj i naš portal, a na press konferenciji održanoj u hotelu Hercegovina na Ilidži Mirza je ugostio Denisa Agovića.

Momak koji od rođenja ima cerebralnu paralizu ove godine će učestvovati na utrci "Avaz Tower Running 2014". Agović, inače veliki fan košarkaša Brooklyn Netsa, za ovaj se poduhvat odlučio nakon što je Teletović obolio od embolije pluća, te se nada da će biti dodatna inspiracija kapitenu BiH u nastavku karijere.

Mirza se naravno, u manirima velikog džentlmena zahvalio Agoviću na dolasku na press konferenciju.

"Lijepo je uvijek imati tu privilegiju raditi s mladim ljudima, objasniti im da imaju priliku kroz sport ili bilo koju drugu oblast mogu napraviti nešto u životu. Fino je ispričati im o iskustvima kroz koja sam ja sam prošao. Djeca jednostavno opuštaju, druženje s njim je za mene lično uvijek interesantno", rekao je Teletović.

Na pitanje hoće li favorizovati svoje iz Jablanice tokom SIM-a, Mirza je uz osmjeh odgovorio:

"Ne bih trebao, ne znam..."

"Ko nas su djeca dosta pozitivna, jako inteligentna i ja sam kao dijete uvijek imao želju, kad sam bio u Jablanici, da kada dođe Hasan Salihamidžić da ga vidim. Šta je to meni značilo vidjeti jednog Hasana Salihamidžića iz jednog BayernMünchena? To vas jednostavno tjera da i vi nešto u životu napravite, da dokažete da je iz jedne male Jablanice, iz jedne male Bosne i Hercegovine, moguće napraviti nešto veliko", kazao je Teletović na kraju dok je njegov gost i veliki fan Denis Agović sjedio pored njega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije