Iz OKK Čelik najavljuju: Zrinjski moramo pobijediti

Zeničani imaju imperativ pobjede

Iz OKK Čelik najavljuju: Zrinjski moramo pobijediti

D. Kurbegović

OKK Čelik, u subotu, 24. januara 2015. godine u okviru 15. kola Prvenstva BiH – Liga 12, u Areni Zenica sa početkom u 20 sati dočekuje ekipu HKK Zrinjski iz Mostara. 

Na danas održanoj press konferenciji u klupskim prostorijama, konstatovano je, da je za Čelik utakmica protiv Zrinjskog od presudnog značaja u borbi za opstanak u Ligi 12. Nakon dva poraza na otvaranju drugog dijela sezone, pobjeda protiv Mostaraca je imperativ.

«Pobjeda u Kup utakmici protiv Kaknja vratila nam je donekle poljuljano samopouzdanje. Ekipa je prošla period adaptacije na novog trenera i definitivno je da reagujemo sve bolje. Dobro smo radili ove sedmice i vjerujemo da ćemo to potvrditi pobjedom protiv Zrinjskog ali i dobrim igrama u nastavku prvenstva», izjavio je Ahmed Muminović, prvi saradnik Mladena Jojića.

Dino Hodžić zbog povrede i Srđan Damjanović zbog gripa, u srijedu nisu bili u timu koji je pobijedio Kakanj u Kup utakmici ali bi se oba trebala naći u sastavu koji će sutra imati imperativ pobjede.

"Raduje da su naši mladi igrači Durmo, Alić i Durmić u srijedu potvrdili kvalitet i pokazali da na njih možemo računati. Oni su ipak premladi da nose teret ovako važnih utakmica i zato očekujem da mi, iskusniji igrači budemo na visini zadatka i da pobjedom naše šanse za opstanak učinimo realnim", rekao je Ivan Opačak, kapiten OKK Čelik.

Klub je početkom ove sedmice raskinuo saradnju sa Dejanom Mikićem koji je duže vrijeme bio povrijeđen, a v.d. direktora OKK Čelik Armin Mujkić, potvrdio je da uprava i stručni štab rade na angažmanu pojačanja na centarskoj poziciji o čemu će javnost biti informisana početkom iduće sedmice.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Pozivamo sve ljubitelje košarke, a posebno najvjernije navijače Čelika da u što većem broju dođu na utakmicu i podrže naš tim u ovoj, vjerujemo, presudnoj utakmici u ovoj sezoni", izjavio je Mujkić.

Utakmica Čelik – Zrinjski igra se u subotu od 20 sati u Areni Zenica, a cijena ulaznice je 2 KM.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.