Iz Zvezde osuđuju Dodikovo ponašanje

Iz Zvezde osuđuju Dodikovo ponašanje

E. Škorić

Iz Košarkaškog kluba Crvena zvezda osudili su ponašanje predsjednika Igokee, Gorana Dodika, nakon utakmice 18. kola ABA lige u Laktašima.

Igokea je u dramatičnoj završnici tricom Siniše Štembergera savladala Zvezdu u derbiju 18. kola regionalne ABA lige. Nakon utakmice, predsjednik Igokee Goran Dodik, brat predsjednika RS-a Milorada Dodika, vrijeđao je navijače Zvezde pokazivajući im srednji prst.

 

"Ponašanje predsjednika Igokee je za svaku osudu. Takav gest ne priliči prvom čovjeku jednog ozbiljnog košarkaškog kluba koji je ostvario sjajne rezultate ove sezone u ABA ligi. Jako mi je žao što se sve to dogodilo, a prije svega zbog naših navijača, koji su još jednom pokazali svoju vjernost i koji su u Laktašima bodrili svoj klub", rekao je direktor Zvezde Davor Ristović, dodavši:

 

"Nisu zaslužili da budu izvrijeđani na taj način. Ispadom Gorana Dodika bačena je sjenka na lijepu košarkašku predstavu i derbi koji je u svakom smislu opravdao očekivanja."

 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

“Vidio sam da je ponudio ostavku, što navodi na zaključak da je svjestan da je napravio grešku. Saopštio je i da uvrede nisu bile upućene navijačima Crvene zvezde što je malo kontraditktorno, jer koji predsjednik kluba bi se na onakav način obraćao svojim navijačima u najuspješnijoj sezoni od osnivanja kluba. Najviše bih volio da se sve to nije desilo, da na ovu temu ne moram da govorim. Nadam se da sve ovo neće uticati na dobre odnose naša dva kluba u budućnosti“, mišljenja je Ristović.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.