Izabranici Emira Halimića jači od Srbije

BiH - Srbija 67:63

Izabranici Emira Halimića jači od Srbije

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je svoju drugu pobjedu na turniru u Konyi, a nakon što su u prvom kolu savladali Njemačku, u drugom su izabranici Emira Halimića sa 67:63 savladali selekciju Srbije.

Jedan od najtalentovanijih mladih košarkaša u svom godištu u Evropi i novi član Cedevite, Džanan Musa, bio je najefikasniji igrač naše selekcije. Ubacio je 19 poena, dok je sjajnu podršku imao u Njegošu Sikirašu koji je postigao 15 poena. Centar naše kadetske selekcije je pored poenterskog imao i dobar skakačkih učinak, zabilježio je 12 skokova. Mladi playmaker sarajevskih Sparsa, Sani Čampara, odigrao je svih 40 minuta, tokom kojih je ubacio 13 poena.

U utakmici koja je odlučena na jednu loptu najefikasniji u redovima Srbije bio je Andrija Marjanović sa 13 poena, dok je Vuk Vulikić ubacio jedan poen manje.

Svoju narednu utakmicu na jakom turniru u Turskoj najbolji bh. kadeti igraju već sutra, a protivnik će im biti  reprezentacija Kine.

Turnir u Konyi, grupa B:
Bosna i Hercegovina - Srbija 67:63

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.