"Izabrao sam BiH, idemo po zlato u Tursku"

Dino Kobić, mladi košarkaš Zlatoroga

"Izabrao sam BiH, idemo po zlato u Tursku"

M. Šljivak

Mladi košarkaš slovenačkog Zlatoroga Dino Kobić dobio je nedavno pozive dvije reprezentacije.

Selektor juniorske reprezentacije BiH Josip Pandža stavio ga je na širi popis reprezentativaca, baš kao i selektor Slovenije Tomaž Fartek.

Za 209 centimetara visokog košarkaša nije bilo mnogo dileme kada je u pitanju izbor reprezentacije. Odlučio se za BiH, pa je tako prekinuo niz igrača koji su izabrali dres Slovenije.

Kobić je za SportSport.ba potvrdio odluku da će se odazvati selektoru Pandži.

"Odlučio sam se za BiH prvenstveno iz tog razloga što sam tamo rođen i smatram da je za svoju državu prioritet i čast igrati, bez obzira na ostale utjecaje, koji su mi davali mogućnost da igram za Sloveniju. Odluka je BiH i tako će ostati", rekao je Kobić za SportSport.ba.

Ovaj 18-godišnji košarkaš vjeruje kako naša selekcija može i do zlata u juniorskoj konkurenciji. Grupa je izuzetno jaka, a  u njoj su Izrael, Litvanija i Latvija.

"Naša grupa je dosta jaka, ali bez obzira na sve nećemo pokleknuti ni pred kim. Borit ćemo se sve do kraja, jer smatram da ako smo već jednom bili prvaci Evrope, zašto ne bi ovaj put bila repriza?. Idemo po zlato u Tursku", rekao je ovaj mladi Zeničanin.

U Zlatorogu radi nekadašnji trener mladih kategorija naše selekcije Ozren Selesković. Kobić ima veliko povjerenje u njega.

"Za trenera mislim sve najbolje. Odličan je stručnjak i dosta nam pomaže. Od njega se može dosta naučiti".

Kao i svim mladim košarkašima, san novog bh. reprezentativca je NBA liga.

"Moj životni cilj i san je zaigrati na najvišem nivou, u NBA ligi. Činim sve i radit ću žestoko i dalje kako bih unaprijedio igru do tog nivoa", dodao je novi reprezentativac BiH.

Evropsko prvenstvo za juniore igra se u Turskoj od 16. do 22. decembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi