"Izbor Vujoševića je zaista velika stvar za bh. košarku"
Foto: EPA

Reprezentativac BiH i igrač AEK-a Milan Milošević

"Izbor Vujoševića je zaista velika stvar za bh. košarku"

D. Rakanović

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač grčkog AEK-a Milan Milošević oporavlja se od povrede stopala zbog koje je morao da pauzira dva mjeseca. 

Minja je odlično igrao na početku sezone, kada je bio jedan od najboljih igrača AEK-a, ali je u decembru doživio nezgodnu povredu stopala, koja ga je mučila skoro četiri mjeseca.

Milošević je u razgovoru za službeni sajt KS BiH govorio o kakvoj povredi je riječ, te najavio brzi povratak na teren.

"Doskočio sam nezgodno na petu. Vukao sam povredu dva mjeseca, igrao pod injekcijama, u pauzi između treninga i utakmica išao na terapije. Međutim, kada je liječnički tim ustanovio da se stanje pogoršalo, nismo smjeli rizikovati. Nije to bila ni jako ozbiljna povreda, ali peta se sporo rehabilitije i pauza se odužila. Van terena sam proveo dva mjeseca", rekao je Milošević.

Minja je prije desetak dana počeo sa laganim treninzima i kaže da se osjeća dosta bolje, te da je željan utakmica, a na pitanje kada će zaigrati za AEK, odgovara:

"Ove sedmice bih trebao početi normalno trenirati sa ekipom. Možda je ova pauza mogla kraće da traje, možda sam mogao i ranije da se vratim, ali nismo htjeli da rizikujemo. Mi smo već obezbjedili treće mjesto u prvenstvu i plasman u play-off, pa smo svi htjeli biti sigurni da sam se potpuno oporavio i da se povreda neće vratiti".

U razgovoru za službeni sajt KS BiH Milošević je istakao da je izbor Duleta Vujoševića za selektora reprezentacije velika stvar za bh. košarku.

"Iz medija sam saznao da smo dobili novog selektora. To je zaista velika stvar za bh. košarku, da jedno tako veliko trenersko ime vodi našu reprezentaciju. Nažalost, nismo uspjeli izboriti plasman na Eurobasket, ali ove pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo su odlična prilika da krenemo iz početka. Sa jednom novom energijom, ja se nadam da će se bh. košarka i naša reprezentacija vratiti na pravi put, onaj koji se od nas i očekuje", zaključio je Milošević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi