"Izgubili smo zbog glupih grešaka"

Sergej Bazarevič nakon meča

"Izgubili smo zbog glupih grešaka"

M. Šljivak

Trener Rusije Sergej Bazarevič komentarisao je večerašnji poraz njegove selekcije od BiH u Skenderiji.

Zmajevi su slavili sa 81:76, a Bazarevič je nakon meča rekao:

"Čestitam BiH, zasluženo su pobijedili. Mi smo svoje šanse promašili, nismo pogađali u ključnim momentima meča, nismo skakali kada je najviše trebalo. Ovo je novi tim u odnosu na Evropsko prvenstvo gdje smo bili četvrti, ali to ne treba biti izgovor. Svi smo u situaciji da treniramo samo tri četiri dana i da igramo utakmice", rekao je Bazarevič, te je dodao:

"Promašili smo sve otvorene šuteve u trenucima kada smo mogli da prelomimo utakmicu. Ali, ovo je naša tipična gostujuća utakmica. Igrali smo bez Karaševa, koji je bio veoma važan za našu igru. Gubili smo lopte na glupe načine, promašili smo dosta bacanja, ali smo ostajali u igri. Na kraju nismo uspjeli, ali ovo je dokaz da u evropskoj košarci svako svakog  može pobijediti", istakao je Bazarevič.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi