Optimizam u redovima ženske reprezentacije BiH

"Jako je bitno da startamo pobjedom"

S. Mlaćo

Povodom početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za seniorke 2019. godine danas je održana press konferenciji ženske seniorske košarkaške reprezentacije BiH.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će sutra sa početkom u 18 sati ugostiti Slovačku. Na današnjoj press konferenciji medijima se obratio selektor Goran Lojo, te Milica Deura i Marica Gajić.

"Mislim da odavno nije bila ovolika medijska pažnja posvećena utakmici ženske reprezentacije BiH. Nas u ovom mini ciklusu očekuje utakmicu sa Slovačkom, te Crnom Gorom. Djevojke su radile angažovane, spremni dočekujemo susret sa Slovačkom. Oni su dosta promijenili roster, kao i trenera, te su djelomična nepoznanica za nas. Jako je bitno da pobjedom sutra otvorimo kvalifikacije i nadam se punoj dvorani", kazao je selektor Lojo.

O kvalifikacijama je govorila i kapiten naše reprezentacije Milica Deura.

"Hvala što ste nas ispratili u ovolikom broju, a ja mogu da kažem da sam jako zadovoljna, te da pohvalim saigračice. Slovačka je promijenila sastav, ali mi trebamo da se fokusiramo na našu igru i to je ono što možemo obećati", doddala je Duera.

"Mi smo spremne, obećavamo da ćemo ostaviti srce na terenu te zajedno sa starijim igračicama spojiti to iskustvo i mladost i predočiti to na terenu. Ženska košarka u BiH ima kvalitet da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", dodala je optimistična Gajić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi