Jakša Vulić preuzima Široki

Jakša Vulić preuzima Široki

Momčad Široki Primorka je u negativnoj seriji od 5 poraza za redom. Ovakva situacija potakla je čelnike Širokog na promjene, a one bi se trebale dogodile u stručnom stožeru.

Naime, kako saznaje SportSport.ba, danas bi u Široki Brijeg trebao stići Jakša Vulić i preuzeti ekipu Širokobriježana od Damira Vujanovića.

Vulić je dosada bio pomoćnik Jasmina Repeše u Cedeviti, a Široki je vodio i ranije. Nakon što dođe do izmjene u stručnom stožeru, u klubu s Pecare će razmotriti i eventualne promjene u igračkom kadru.

Dosadašnjem treneru Damiru Vujanoviću klub će ponuditi poziciju prvog pomoćnika Vuliću.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Jakša Vulić je sa Širokim potpisao do kraja ove sezone i za sljedeću sezonu 2014/15.

Široki Primorka u narednih nekoliko kola igra par izuzetno važnih utakmica za bijeg sa dna ljestvice, a prvi je već narednog vikenda na Pecari kada gostuje Krka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.