Janković: Cilj jeste opstanak, ali možemo mnogo više

Juniorski reprezentativac uoči početka Evropskog prvenstva

Janković: Cilj jeste opstanak, ali možemo mnogo više

D. Rakanović

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će učestvovati na Evropskom prvenstvu A divizije koje počinje za pet dana u Slovačkoj.

Jedan od predvodnika ove generacije sigurno će biti Sani Čampara, košarkaš mlađih kategorija Real Madrida. 

"Očekujem da vrijeme do početka Eurobasketa maksimalno iskoristimo i da se što bolje pripremimo za ono što nas očekuje u Slovačkoj. Prvenstveno za utakmicu sa Francuskom, u kojoj možemo iznenaditi. Mislim da trebamo ići korak po korak, razmišljati samo o prvom protivniku i tako iz utakmice u utakmicu. Takvim pristupom možemo do željenog rezultata", rekao je Sani Čampara. 

Košarkaš Igokee Aljoša Janković vjeruje da ova reprezentacija može ostvariti mnogo bolji rezultat od opstanka u A diviziji. 

"Primarni cilj jeste opstanak u A diviziji, ali smatram da mi možemo ostvariti mnogo bolji rezultat. Ukoliko svi budemo dali maksimum i ginuli na terenu, nije nemoguće da uzmemo skalp i nekom od favorita", izjavio je Aljoša Janković. 

Izabranici Borisa Džidića nalaze se u grupi sa Francuskom, Latvijom i domaćinom Slovačkom. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi