Janković pozvao 16 košarkašica

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Janković pozvao 16 košarkašica

A. Beganović

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine učestvovat će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine.

Košarkaška reprezentacija naše zemlje nalazi se u grupi H zajedno sa Turskom, Rumunijom i Izraelom. Prvi susret najbolje bh. košarkašice odigrat će 21. novembra i to u Rumuniji, dok će četiri dana kasnije u BiH snage odmjeriti sa Turskom.

Na smotru najboljih košarkašica Starog kontinenta plasirat će se pobjednici grupa, kao i šest najboljih drugoplasiranih.

Bh. košarkašice će se na pripremama okupiti 15. novembra, a selektor Goran Janković objavio je imena 16 košarkašica na koje računa za predstojeće akcije.

Na spisku se nalaze: Nikolina Babić, Irena Vrančić, Miljana Džombeta, Milica Deura, Tamara Kapor, Matea Tavić, Aida Kalušić, Marica Gajić, Dragana Svitlica, Kizer Kynetta, Marina Džinić, Emina Demirović, Anđela Delić, Nikolina Delić, Melisa Brčaninović i Nikolina Džebo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.