Jedinstvo BHT se plasiralo na Final-four

Jedinstvo BHT se plasiralo na Final-four

Košarkašice tuzlanskog Jedinstva BHT izborile su nastup na Final-fouru Kupa BiH nakon što su večeras u Mejdanu savladale Play-off sa 78:75.

Igračica odluke bila je Melisa Brčaninović, koja je večeras proslavila 16. rođendan, ali je prvo ime utakmice bila playmakerka Alma Jusupović, koja je postigla 22 poena od čeha pet „trica“.

Tuzlanke su bez respekta ušle u utakmicu, a na poluvremenu su imale prednost 39:37. Jusupovića je u trećoj dionici vezala tri „trice“ i odvela Jedinstvo do 57:46. Ipak, uslijedio je pad u igri, a Sarajke su serijom od 13:0 preokrenule na 57:59.

U triler završnici gošće idu iz greške u grešku, a domaći tim preko Brčaninovićeve uspijeva doći do pobjede. Kod gošći Babićeva je ubacila 21 poen.

Pehar kapitenki Jedinstva BHT Aneli Alagić uručio je Nedim Ćudić, delegat na večerašnjoj utakmici, a Tuzlanke će 8. marta nastupiti na završnom turniru Kupa BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.