Derbi konačno pravi, Željo bolji od Sarajeva

Plavi slavili u 113. duelu vječitih rivala

Derbi konačno pravi, Željo bolji od Sarajeva

E. Čaušević

Fudbaleri Željezničara savladali su danas na domaćem terenu Sarajevo (2:1) u velikom derbiju u okviru 16. kola Premijer lige BiH. 

Prva ozbiljnija prilika na utakmici viđena je u četvrtoj minuti kada je Hebibović pao u kaznenom prostoru domaćih, igrači Sarajeva su tražili penal, ali je Irfan Peljto samo odmahnuo rukom. Nekoliko minuta kasnije dobro je zaprijetio Blagojević, no njegov udarac je odbranio Pavlović, odbijenu loptu šutirao je Zec, nakon čega su i domaći tražili penal jer su smatrali da je Stanojević igrao rukom.

U 14. minuti prva velika prilika na meču. Ubiparip je izašao sam ispred Pavlovića imao je svo vrijeme svijeta da se matira golmana gostiju, ali je odlučio da ga dribla, te je upropastio sjajnu šansu. Četiri minuta kasnije zaprijetio je Ahmetović koji je dobro šutirao, no Kjosevski je bio siguran.

I onda u 22. minuti utakmice Željezničar je poveo sa 1:0. Ubiparip je sjajno asistirao Zakariću koji je izašao sam ispred golmana gostiju, te je bez problema zatresao mrežu Pavlovića za veliku radost domaćih navijača. Samo četiri minute kasnije Sarajevo je ekspresno moglo do izjednačenja, ali je Krste Velkoski promašio nemoguće.

U 30. minuti dobru šansu imao je Zec, ali Pavlović je bio siguran. U finišu prvog poluvremena ponovo je prijetio Velkoski, no lopta nakon njegovog udarca odlazi pored lijeve stative.

U drugom dijelu domaći su bili mnogo bolji tim, a na otvaranju prvu šansu imao je upravo Željezničar. Ubiparip je ponovo zaprijetio, ali i ovaj put kao pobjednik iz ovog duela izašao je Pavlović. Samo minutu kasnije odlična šansa za Želju. Zec je u padu šutirao, ali je lopta otišla tik pored stative.
Desetak minuta kasnije Zakarić je dobro šutirao iz slobodnjaka, Pavlović teško mukom odbranio, a onda je Zec pokušao pogoditi mrežu Sarajeva, no gostujući igrači su s linije izbacili loptu u korner.

U 77. minuti Željo je uspio da udvostruči svoju prednost. Zakarić je sada odlično asistirao, a mrežu Sarajeva za 2:0 zatresao je Ramović.

U samom finišu utakmice Sarajevo je uspjelo da smanji na 2:1. Herić je ubacio iz kornera, a u kaznenom prostoru domaćih najbolje se snašao Rahmanović koji je zatresao mrežu Kjosevskog. Do kraja meča rezultat se nije mijenjao.



Premijer liga BiH, 16. kolo:

Željezničar - Sarajevo 2:1 (Zakarić 24, Ramović 77 - Rahmanović 85)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Graovac, Zec, Ramović, Blagojević, Bogičević, Stanić, Zakarić, Hajdarević, Ubiparip.

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Bekić, Novaković, Mihojević, Adukor, Stanojević, Sarić, Hebibović, Velkoski, Ahmetović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Josip Domorocki
Ne pristajte pitarcicima na muku... !!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi