Jedinstvo u finalu Kupa BiH

Pobjeda nad Slobodom

Jedinstvo u finalu Kupa BiH

M. Šljivak

Košarkašice Jedinstva plasirale su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su večeras savladale Slobodu rezultatom 103:64.

Dominiralo je Jedinstvo u ovom susretu i na kraju su sasvim zasluženo košarkašice ovog tima ostvarile plasman u finale.

Već do poluvremena se pobjednik znao. Jedinstvo je napravilo velikih 24 poena razlike (56:32), te je bilo jasno da su na putu prema prolazu u finale.

Bez većih problema su u drugom poluvremenu košarkašice Jedinstva čuvale prednost. Mirno su privele meč kraju za konačnih 39 razlike.

Melisa Brčaninović je predvodila Jedinstvo s 24 poena, Dženita Ikanović je dodao 18, a Anela Alagić je imala double-double učinak od 17 poena i 16 skokova.

Kod Slobode Marijana Goronja je ubacila 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti