Još jedna fantastična partija Nurkića, Cedevita izgubila

Sjajna igra

Još jedna fantastična partija Nurkića, Cedevita izgubila

M. Šljivak

Jusuf Nurkić je nastavio pružati fantastične partije u dresu Cedevite. Zagrebački  tim je u sedmom kolu ABA lige poražen od Zvezde u Beogradu 73:59, a naš košarkaš je ponovo dominirao.

Prva četvrtina donijela je dosta izjednačenu košarku. Cedevita je vodila većim dijelom ovog perioda, a nakon prvih 10 minuta imali su dva poena prednosti 19:17.

Vodila je Cedevita do treće minute druge četvrtine, a potom Zvezda serijom od 9:0 prelazi u vodstvo. Čuvali su prednost do kraja prvog poluvremena na koje su otišli sa tri poena prednosti 35:32.

Jusuf Nurkić i Nolan Smith nisu mogli sami protiv Zvezde. Igra gostiju se raspala u trećoj četvrtini kada je Zvezda napravila odlučujuću razliku (21:11), pa je u posljednjih 10 minuta igre beogradski tim mirnom igrom stigao do zaslužene pobjede.

Jusuf Nurkić je za 18 minuta na parketu ubacio 18 poena, a Nolan Smith je ubacio 22 poena. Zvezdu je do pobjede predvodio duo Katić i Nelson sa po 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti