Još jedna pobjeda naših juniora

EP U-18 divizija B

Još jedna pobjeda naših juniora

Iako se bh. juniorska košarkaška reprezentacija suočavala sa brojnim problemima pred početak EP divizije B koje se igra u Sarajevu, nači momci večeras su stigli do druge uzastopne pobjede. Bosna i Hercegovina nadigrala je Norvešku sa 78:70.

Osim pobjede BiH juniori su pa skoro u potpunosti reprizirali danas svoje izdanje iz duela sa Estonijom.  U toj utakmici Estonija je jednom trenutku gubila 16 razlike, kao i danas Norveška nakon prvog dijela (43:27). Norvežani su uhvatili priključak, a u dva navrata Norvežani uspijevaju dva puta povesti,  posljednji put 62:63 tricom Berga 7:19 prije kraja.

Finiš utakmice pripada našim košarkašima, prvo Maksimović pogađa za 70:65, 2:48 prije kraja, pa za 72:66, minutu i 55 sekundi prije kraja. Norvežani su još jednom zaprijetili, ali je Crnalić poenima za 77:70, 25 sekundi prije kraja zaključio današnju priču.


U pobjedničkom sastavu trener Ivan Velić je imao pet dvocifrenih igrača, Ali Demić je ubacio 15, Nikola Gajić i nebojša Maksimović su dodali po 13. Na drugoj strani usamljen je bio Stian Berg sa 28 poena.


Narednu utakmicu sutra u 17 sati u dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu protiv Bjelorusije, a bh. mladićima biće potrebna sva moguća podrška kako bi ostvarili što bolji plasman i eventualno se plasirali u A diviziju.

BiH: Gajić 13, Makismović 13, Gunjača 4, Vuković 3, Radukić 2,
Demić 15, Buza 6, Begagić, Grošić 12, Ćanić,
Crnalić 10, Hadžimuratović.
Norveška: Hasti, Abreksten,Raknebrg 2, Bohn, Jawara 7,
Lundestadt, Engen 11, Schoenning 9,
Berg 28, Botolfsen 8, Bradascio 2, Mc Carthy 3
Skokovi: BiH 41 (12+29), Norveška 25 (11+14)
Izgubljene lopte: BiH 15, Norveška 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.