Josip Panžda: "Podvig protiv Slobode mi je najdraži"

Mladi trener Kaknja

Josip Panžda: "Podvig protiv Slobode mi je najdraži"

Košarkaši Kaknja su sjajnom igrom u drugoj polusezoni uspjeli nadoknaditi minus iz prve, te uspjeli ostati u društvu najboljih. Jedan od najzaslužnijih za taj uspjeh je sasvim sigurno 26-godišnji Vitežanin Josip Pandža, koji je na početku druge polusezone preuzeo klupu Kaknja nakon veoma dobrih šest godina u HOKK Vitez.

"U Kakanj sam došao jer sam vjerovao u sebe i ta vjerovanja su se pokazala ispravim jer smo odradili sjajnu drugu polusezonu. Veoma je teško izdvojiti najbolju i najdražu utakmicu ili pobjedu, svaka pobjeda ima svoj značaj, jer smo bili u lošoj situaciji na tabeli i svako kolo smo bili pod pritiskom pobjede. Najdraža od sedam pobjeda je veliki podvig u Tuzli protiv Slobode pred 4000 ljudi." izjavio je za SportSport.ba trener Kaknja Josip Pandža.

U Kaknju je Pandža pomogao da se košarka vrati u život, a u tom učestvovali igrači koje je ovaj trener i ranije trenirali, Dedić i Palavra.

"Osjećaj da smo se vratili na pobjednički kolosijek nas je punio samopouzdanjem. Najveći uspjeh i nagrada za dobre igre je vrhunski ambijent u dvorani u Kaknju u okviru 21. kola protiv Zrinjskog. Tim ambijentom ljudi su pokazali da nam vjeruju i da stoje iza nas što je velika stvar. Dedić i Palavra su bili važan dio uspješne druge polusezone, međutim i svaki drugi pojedinac u timu dao je veliki obol pobjedama."

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Josip Pandža će se od utorka ponovo naći na klupi HOKK Vitez, te ovu ekipu voditi u Play offu za Ligu 12 BiH, a o budućnosti u Kaknju još uvijek nije razgovarao sa čelnicima kluba. 

"Zadovoljan sam obavljenim poslom u Kaknju iako ostaje velika žal za zadnjom utakmicom u Posušju gdje smo potpuno podlegli pritisku važnosti utakmice, međutim podatak da smo u drugom dijelu sa omjerom 7 - 4 zauzeli drugo mjesto iza Sparsa dovoljno govori o kvaliteti igara KK "Kakanj". " dodao je najmlađi trener u historiji KK Kakanj Josip Pandža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.