Jovanović: Želimo pokazati Turskoj da znamo igrati košarku

Selektor ženske reprezentacije BiH

Jovanović: Želimo pokazati Turskoj da znamo igrati košarku

Pred ženskom košarkaškom reprezentacijom BiH sutra je utakmica protiv Turske. 

Selekcija koju vodi Goran Jovanović će u okviru kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo najprije odmjeriti snage sa domaćinom Turskom, a uoči utakmice selektor BiH je kazao da među igračicama vlada odlična atmosfera. 

"Neke igračice su nam malo bolesne, neke povrijeđene, ali naša želja je da odigramo maksimalno korektno. Cilj nam je da se pokažemo najbolje što možemo i na kraju ćemo vidjeti kakav će biti rezultat. Na osnovu onog što sam dosad vidio, cure treniraju dobro, atmosfera je fantastična i nadam se da će ostati tako. Želimo da protiv velikog favorita pokažemo da znamo igrati košarku", kazao je selektor Goran Jovanović. 

Da u Turskoj neće biti nimalo jednostavno svjestna je i reprezentativca Milica Deura.

"Biće dosta teška utakmica, u to sam sigurna. Turska je zaista kvalitetna, spada u sami vrh evropske košarke, ali nadam se da možemo pružiti dobar otpor. Imamo dovoljno kvaliteta i mogu obećati da ćemo dati maksimum. Koliko će to biti dovoljno, vidjet ćemo", istakla je Milica Deura. 

Nakon utakmice protiv Turske, naredni meč je na rasporedu 23. novembra u Skenderiji protiv reprezentacije Izraela.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi