Jovičić: U Foči ovjeriti plasman u finale

Košarkaš Prijedora

Jovičić: U Foči ovjeriti plasman u finale

Košarkaši Prijedora ove sezone sa dosta uspjeha nastupaju u Prvoj ligi RS. Izabranici Danila Palalića nakon nešto lošijeg starta potpuno su "eksplodirali" u nastavku, te su ušli u sjajnu seriju koja im je između ostalog donijela i ulazak u play-off. 

Prijedorčani su odlično krenuli u doigravanju, pa su u prvoj utakmici polufinala savladali sastav Sutjeske iz Foče. Za plasman u finale potreban im je još jedan trijumf, a priliku da dođu do njega imaće već za vikend.

"Sa puno uzbuđenja očekujemo duel u Foči. Momci su vrijedno radili i spremni su za jednu dobru, mušku play-off utakmicu. Ekipa Sutjeske je dobra ekipa, sastavljena od dobrih pojedinaca i mislim da nam neće biti ni malo lako. Ipak, smatram da smo kvalitetniji i da ćemo u narednom meču doći do pobjede, a samim tim i plasmana u finale prvenstva", rekao je za Sportsport.ba Nenad Jovičić, košarkaš Prijedora.

Druga utakmica polufinalne serije između Sutjeske i Prijedora na programu je u nedjelju u Foči.

Podsjetimo, drugi par čine Student i HEO, a trenutni rezultat u seriji je 1:0 za Banjalučane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi