Jozo Brkić novi igrač Zadra

Bh. reprezentativac u novom klubu

Jozo Brkić novi igrač Zadra

M. Šljivak

Centar košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Jozo Brkić dogovorio je sve uslove oko prelaska u ekipu Zadra.

Hrvatski prvoligaš i naš centar su postigli dogovor i Brkić je potpisao ugovor sa Zadrom, koji se naredne sezone vraća u ABA ligu. Brkića je Zadru preporučio selektor naše reprezentacije Aco Petrović, a u zadarskom timu će ponovo surađivati i sa Antom Nazorom koji ga je jedno vrijeme trenirao u Čapljini.

Brkić je prethodne tri sezone nosio dres ekipe Čapljine, a u posljednjoj sezoni je u dresu ovog tima imao 14,6 poena i 7,5 skokova po utakmici. Odlična sezonua u dresu Čapljine mu je donijela poziv u reprezentaciju, sa kojom je trenutno u Sloveniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.