Juniori BiH poraženi od Turske

Trening utakmica u Tivtu

Juniori BiH poraženi od Turske

D. Rakanović

Muška juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć u Tivtu od selekcije Turske rezultatom 79:71, u trening utakmici u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Slovačkoj.

Izabranici Borisa Džidića su cijelu utakmicu bili egalu, na nekih minut do kraja utakmice imali su samo tri poena zaostatka, ali je protivnik u završnici bio smireniji i upisao trijumf. 

U bh. taboru su i pored poraza mladih Zmajeva veoma zadovoljni partijom protiv jakog rivala. Ovo je bila prva utakmica da su juniori odigrali u kompetnom sastavu. 

Najefikasniji u našem timu bio je Sani Čampara sa 25 poena, dok su Emir Čerkezović i Vedran Mirković upisali po 13.

Mlade Zmajeve danas u Tivtu očekuje nova utakmica protiv selekcije domaćina Crne Gore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi