Juniori BiH protiv Slovenije za četvrtfinale Eurobasketa

Eurobasket

Juniori BiH protiv Slovenije za četvrtfinale Eurobasketa

D. Rakanović

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH na Eurobasketu u Slovačkoj u osmini finala danas igra protiv Slovenije. 

Naši mladi Zmajevi jučer su doživjeli prvi poraz u posljednjem kolu frupne faze od Latvije sa 79:74 i tako zauzeli drugu poziciju u grupi D. 

Današnji protivnik reprezentacija Slovenije u dosadašnjem dijelu prvenstva ima dva poraza i jednu pobjedu. U prvom kolu su protiv Grčke lagano poraženi sa 67:81, u drugom kolu Litvanci su lagano slavili protiv Janesa sa 75:57, dok su jedinu pobjedu ubilježili protiv Finske sa deset poena razlike (90:80). 

Selektor reprezentacije BiH Boris Džidić je rekao da su nam Slovenci odavno poznati, kao i da možemo igrati protiv njih. 

"Protivnik nam je već odavno poznat i mislim da možemo igrati s njim. Ipak, nakon ovakve današnje partije mi ne smijemo se postaviti kao favoriti protiv bilo koje ekipe ukoliko se ne postavimo 100 posto. Kao što vidite, čitavo prvenstvo je u tom ritmu i da u svakoj grupi ima takvih rezultata. Kvalitete manjka na ovom prvenstvu i ekipe kojoe više žele su u prednosti u odnosu na ostale ekipe", rekao je Džidić nakon utakmice protiv Latvije. 

Susret protiv Slovenije zakazan je za 13:30 sati. 

Pobjednik ovog duela u četvrtini finala sastat će se sa boljim iz duela Srbije i Njemačke. Ovaj susret na rasporedu je u 18:00 sati. S druge strane, poraženi u osmini finala igraju razigravanje od devete do šesnaeste pozicije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi