Juniori BiH sutra igraju protiv Turske

Posljednja provjera pred Evropsko prvenstvo

Juniori BiH sutra igraju protiv Turske

E. Čaušević

Bh. košarkaška juniorska selekcija danas je odradila prvi trening u turskom Samsunu, a sutra naše košarkaše očekuje posljednja pripremna utakmica pred Evropsko prvenstvo.

Izabranici Josipa Pandže u Samsun su doputovali u ranim jutarnjim satima, ali nije bilo previše vremena za odmor jer su već nekoliko sati kasnije odradili prvi trening. Naša selekcija u petak počinje svoj put na Evropskom prvenstvu, a do tada će odigrati još jedan pripremni meč.

Bh. juniori sutra igraju protiv svojih vršnjaka iz Turske od 18:30 minuta po tamošnjem vremenu. Postojala je mogućnost da se ovaj meč neće odigrati kako bi se igrači odmorili, ali je na kraju odlučeno da će se utakmica protiv Turske ipak igrati.

Nakon toga igrače Josipa Pandže očekuje još nekoliko treninga, a zatim meč prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva protiv Izraela. Poslije Izraela naši momci će u okviru grupe C igrati još protiv Litvanije i Latvije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi