Juniori: Igokea prvak Bosne i Heregovine

Slavlje Igosa

Juniori: Igokea prvak Bosne i Heregovine

E. Škorić

Juniori Igokee prvaci su Bosne i Hercegovine nakon što su u finalu savladali sarajevsku ekipu Koš sa 69:62.

Poslije seniora i juniori Igokee osvojili su naslov prvaka Bosne i Hercegovine. Oni su u završnici turnira u Sarajevu bili bolji od zeničkog Čelika u polufinalu i Koša u finalu.

Prvi period igre Koš je dobio sa 24:15, a ostatak meča pripao je gostima iz Laktaša koji su pokazali da su trenutno najbolji u Bosni i Hercegovini.

Dalibor Ilić je bio najbolji kod Igokee sa double-double učinkom od 21 poen i 12 skokova, te Aljoša Janković sa 17 poena i sedam uhvaćenih lopti. Dvocifren je bio i Đorđe Savić sa 10 poena.

Kod Koša Vedran Mirković sa 15 poena i 12 skokova, dok je Adi Alikadić sa 14 poena i devet skokova, a Kenan Kamenjaš je ubacio 10 poena i 16 skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi