Juniori Igokee jedina neporažena ekipa u Ligi mladih

Nova pobjeda nada tima iz Aleksandrovca

Juniori Igokee jedina neporažena ekipa u Ligi mladih

S. Mlaćo

Juniori Igokee i nakon ovog vikenda su jedina neporažena ekipa u Ligi mladih.

 Aleksandrovčani su u utakmici 11. kola opravdali ulogu favorita i u Zenici savladali vršnjake Čelika.

U odličnoj utakmici u Skenderiji Koš je savladao mostarski Zrinjski, dok je Turbina u subotu upisala drugu pobjedu u prvenstvu.

Juniorke Play off-a slavile su u gradskom derbiju nad Željezničarem, a Mladi Krajišnik je bio siguran protiv ekipe Trebinja.

U kategoriji kadeta, Sparsi su uvjerljivim trijumfom u Tuzli prekinuli seriju od dva uzastopna poraza, dok je Abeceda upisala nove bodove protiv WBS Basketball.

Kod dama, mlade Trebinjke su slavile nad Feniksom, a Konjic je u zanimljivom meču izvojevao trijumf nad BH Startom.

Pioniri Mladosti nastavljaju sa pobjedama u Ligi mladih, dok je Lions zabilježio nove bodove u Sarajevu protiv vršnjaka iz Koša.

U Sarajevu je juče odigran i susret 13. kola u kategoriji juniorki, u okviru koga je Play off savladao ekipu Rame rezultato 95:56.

Juniori

Rezultati 11. kola: Koš - Zrinjski 75:65, OKK Sloboda - Spars Ziraat Bank 57:90, OKK Čelik - Igokea 72:81, Turbina - OKK Borac 78:52.

Termin odigravanja utakmice OKK Leotar - Zvornik Basket biće naknadno određen.

Juniorke

Rezultati 11. kola: Čelik - Rama 81:35, Željezničar - Play off Ultra 76:86, Mladi Krajišnik - Trebinje 03 91:67, Orlovi - Livno 44:54. Slobodna je ekipa Jedinstvo BH Telecom.

Kadeti

Rezultati 11. kola: OKK Sloboda - Spars Ziraat Bank 43:90, Abeceda - WBS Basketball 83:77, Konjic - Rookye 56:97.

Termini odigravanja utakmica Gen - Kengur i Swisslion Leotar - Budućnost biće naknadno određeni.

Kadetkinje

Rezultati 11. kola: Željezničar - Kengur 38:44, BH Start - Konjic 67:70, Mladi Krajišnik Feniks - Trebinje 03 44:73, Lider - Livno 16:65. Slobodna je ekipa Posušja.

Pioniri

Rezultati 11. kola: OKK Sloboda - Spars Ziraat Bank 60:65, Konjic - Mladost 50:73, Koš - Lions 61:74.

Termini odigravanja utakmica OKK Leotar - Budućnost i Abeceda - Čelinac biće naknadno određeni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi