Juniori Play Offa u finalu velikog turnira

Basketball Wien

Juniori Play Offa u finalu velikog turnira

E. Škorić

Juniori Košaršakog kluba Play Off (dječaci rođeni 1996. godine i mlađi) plasirali su se u finale najvećeg turnira za mlađe kategorije u Evropi - Basketball Wien, koji se održava u Beču (Austrija). 

U kategoriji U-18 nastupile su 52 ekipe iz 17 zemalja, a ukupno na turniru 520 ekipa iz 23 zemlje. Do prolaska u finale, Play Off je prvo odigrao sljedeće utakmice:

Grupna faza:
Basket Flames (Aut) - Play Off 38:76
Play Off- MTSV Schwabing (Ger) 66:48
Bamberg (Ger) - Play Off 45:66

Nokaut faza:
1/8 finala: Castagnara (ITA) - Play Off 33:60
1/4 finale: Uerdingen (Ger) - Play Off 42:61
1/2 finale: Eindhoven (HOL) - Play Off 60:63

Finale je u nedjelju u 12,45 sati, a Play Off igra protiv ekipe Basket Sea iz Belgije. Meč se može gledati uživo na OVOM linku.

Za sarajevski klub nastupaju: Mirza Velić, Vedad Pehilj, Benjamin Arslanagić, Edin Galijatović, Esad Alagić, Deni Tomić, Vedad Vugić, Mehmed Popović, Safet Vizmeg, Tarik Babić. Trener je Armin Šećerović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije