Juniori poraženi od Italije

Drugi poraz u Njemačkoj

Juniori poraženi od Italije

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacije poražena je i u drugom kolu turnira Albert Schweitzer u njemačkom gadu Mannheimu. Izabranici Dragana Bajića su poraženi od vršnjaka iz Italije rezultatom 85:66.

Italijani su bolje ušli u ovaj meč. Poveli su sa 7:0, ali su se naši mladi košarkaši serijom od 9:0 vratili u ovaj meč. Imali smo jedino vodstvo na utakmici od 9:7, nakon čega su Italijani u ostatku utakmice imali prednost. 

Nakon prvih 10 minuta igre Italija je imala tri poena prednosti, 20:17, a vodili su i cijelim tijekom druge četvrtine, da bi na odmor naši košarkaši otišli s minusom od četiri poena, 41:37.

Dodatno su Italijani povećali prednost nakon 30 minuta igre. Imali su plus šest 57:51, da bi susret prelomili u posljednjoj četvrtini. Imali su u jednom trenutku i 17 poena prednosti, a na kraju su mirno priveli susret kraju, te su došli do pobjede u ovom susretu.

Federico Mussini je predvodio Italiju s 24 poena u ovom susretu, dok je kod  naše selekcije najbolji bio Edin Atić  15 poena i devet skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.