Juniori Sparsa ponovo među elitom

Turnir Eurolige u Beogradu

Juniori Sparsa ponovo među elitom

M. Šljivak

Juniori Sparsa ponovo će igrati u Euroligi.

Turniri koje organizuje Euroliga i u kojem će se tražiti juniorski šampion Evrope igraće se u januaru i februaru, a sarajevski košarkaši će učestvovati na turniru u Beogradu.

Ovaj turnir je na rasporedu od 23. do 25. februara, a pored Sparsa u glavnom gradu Srbije igraće još juniori Anadolu Efesa, Cibone, Praga, Mege, Partizana i Venecije.

Ovaj turnir je jedan od četiri koja će se igrati. Prvi je na rasporedu od 5. januara u španskom L'Hospitaletu, a zatim slijede mečevi u Kaunas u Minhenu.

Titulu najboljeg juniorskog tima brani francuski CFBB Pariz, a ovosezonska završnica se igra u sklopu finalnog turnira Eurolige u Beogradu od 17. do 20. majar.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi