Juniori Sparsa sigurni u Zvorniku

Nova pobjeda

Juniori Sparsa sigurni u Zvorniku

Juniori Sparsa nastavljaju da nižu pobjede. Mladi sarajevski košarkaši danas su u Zvorniku savladali ekipu Zvornik Basketa rezultatom 90:57, u preostaloj utakmici sedmog kola Lige mladih.

Sparsi su već od samog početka susreta nametnuli svoj tempo igre i dali protivniku do znanja da su u Zvornik došli po nove bodove. Domaći tim se u pojedinim dijelovima utakmice trudio dostojno suprotstaviti favorizovanom rivalu, ali su gosti iz Sarajeva danas bili bolji na terenu i zasluženo upisali nova dva boda.

Najbolji u redovima pobjedničke ekipe bili su mladi bh. reprezentativci Semir Karić sa 16, te Srđan Kočić sa 15 postignutih poena.

Bolji od ostalih kod Zvornika je bio Milan Vukajlović koji je zabilježio 18 poena.

Kadetkinje Konjica večeras su u izuzetno dramatičnoj utakmici savladale vršnjakinje iz Posušja rezultatom 37:36, u preostaloj utakmici sedmog kola Lige mladih.

Domaće su dobro otvorile meč, stvorile solidnu zalihu od osam poena prednosti, ali se gošće nisu predavale. Mlade košarkašice Konjica odigrale su odličnu posljednju četvrtinu, anulirale prednost protivnika i došle do minimalne, ali važne pobjede.

Gošće je do trijumfa vodila mlada Emela Ramić koja je ubacila 16 poena, dok je Azra Nikšić zabilježila devet poena i deset skokova.

Kod Posušja je bolja od ostalih bila Karla Čutura sa 11 postignutih poena.

Sutra je u Prozoru na programu prvi meč osmog kola Lige mladih u kojem će snage odmjeriti juniorke Rame i Orlova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi