Juniorke BiH sutra protiv Češke

Osmina finala Evropskog prvenstva u Mađarskoj

Juniorke BiH sutra protiv Češke

D. Rakanović

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u osmini finala Evropskog prvenstva igrati protiv Češke Republike.

Izabranice selektora Gorana Loje završile su na posljednjem mjestu u grupi D, nakon što su poražene od Italije, Belgije i Francuske. 

U osmini finala igraju protiv prvoplasirane ekipe iz grupe C. Češka je u grupnoj fazi takmičenja savladala Rusiju, Litvaniju  i Sloveniju. 

Pred našim juniorkama je izuzetno težak zadatak da izbore četvrtfinale takmičenja, čime bi osigurane opstanak u A diviziji, što je i, kako je nekoliko puta do sada rekao selektor Lojo, prvenstveni cilj na prvenstvu u Mađarskoj. 

Ukoliko ne uspiju proći Češku, juniorke će razigravati za plasman od 9. do 16. mjesta gdje će pokušati osigurati opstanak u A diviziji. 

Tri posljednjeplasirane reprezentacije ispast će iz A divizije i slijedeće godine će igrati u B diviziji. 

Meč između Bosne i Hercegovine i Češke na igra se sutra sa početkom od 15:15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti